15.4.2012

Kuinka tehdä hyvä kirje....?

Ajattelin tehdä ensimmäisen opettavaisen postausken. Tarkoituksenani ei ole sanoa että näin on kaikkien tehtävä! Tässä postauksessa kerron, miten hyvä kirje syntyy.


 1.Varaa aikaa sekä panosta kirjepapereihin ja koristeluun 

Ei ole mukavaa vastaanottaa kirjeitä, josta huomaa että se on tehty hujauksessa käyttämättä huolellisuutta ja vaivaa. Muista että laatu on nopeutta tärkeämpää. On mukavampaa saada kirje, joka on kirjoitettu muulle kuin tylsälle ruutupaperille. Kirjepaperit eivät ole kalliita ja halutessaan niitä voi tehdä myös itse. Askartelukaupoissa on tarjolla monia erilaisia kuviopapereita joita itse tykkään käyttää. Tarrat tai vaikka kiiltokuvat ovat mukava lisä ja lehdistä voi leikata ja liimata kuvia. Panosta myös kynään.

2. Päivämäärä

Kirjoita kirjeeseen päivämäärä, jolloin kirjoittamisen aloitit (ja päivämäärä kirjeen loppuun, jolloin kirjeen kirjoittamisen lopetit)

2. Alkutervehdys ja kirjeestä kiittäminen 

Aluksi on kohteliasta kirjoittaa kiitos kirjeestä. Tämä tapa on ainakin itselleni jäänyt ja olen huomannut että jotkut kiittää, jotkut ei. Tapansa kullakin. Alkuun voi kirjoittaa esimerkiksi "minusta on mukavaa kirjoittaa sulle taas" tai kysyä vain kuulumisia.

3. Omat kuulumiset

Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin saada kirje jossa vastataan vain toisen esittämiin kysymyksiin - ei kerrota itse yhtään mitään mitä itselle kuuluu ja miten omassa elämässä menee.

4 .Toisen kirjeeseen kommentointi, kysymymyksiin vastaaminen

Kirjeessä on kohteliasta kommentoida toisen kirjettä. Jos toinen on esimerkiksi kertonut pitkästi ulkomaanreissusta, mikä olisi tylsempää kuin saada kommentiksi "sulla vaikutti olevan kiva reissu". Mun mielestä kohteliasta on vaikka kysyä esimerkiksi jotain. Se viestittää että kirjeen vastaanottaja oli edes vähän kiinnostunut kuulemaan matkasta

5. Älä kiirehdi

Kirjettä ei ole pakko saada yhdellä kertaa valmiiksi, vaan sitä voi jatkaa myöhemminkin.


6. Lopputervehdys

Kirjeen loppuun voi kirjoittaa jonkin toivotuksen, kuten "kirjoitellaan!", "Pidä huoli itsestäsi" tai "mukavaa kesää!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti