29.12.2013

Postia!

 Lomalla on ollut aikaa kirjoitella, ja joululahjaksi saadut postimerkkien ansiosta pääsin taas laittelemaan Postcrossing-kortteja maailmalle.
 Korttien lisäksi matkaan lähti kaksi kirjettä. Toinen Jordaniaan ja toinen Turkkiin. Turkkiin laitoin kirjeen lisäksi pienen söpön käsipeilin ja rullan koristeteippiä. Jordaniaan laitoin pöllökoristeen.
 Tämä kortti lähti amerikkalaiselle miehelle. Kuvassa on Oulun palo vuonna  1882.
 Valko-Venäjälle koirista ja kissoista pitävälle naiselle. Kirjoitin koko kortin venäjän kielellä! Kestihän siinä aikaa, mutta olen melko ylpeä itsestäni. Olen aloittanut venäjän opiskelun syksyllä.
 Vasemman puoleinen kortti meni Taiwaniin. Hän toivoi maisemia omasta maasta. Oikean puoleinen meni venäläiselle, jonka toiveena oli kortit omasta kaupungista.
 Ukrainaan yömaisemista pitävälle.
Nämä kortit olen saanut itse. Vasemman kortin sain kaveriltani ja oikean kirjekaverilta posin kautta. :)

8 kommenttia:

 1. Toi pöllökoriste on aivan ihana! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mustakin! Vaikka ostin sen joulutavaroiden loppuunmyynneistä niin ei tuossa mun mielestä oo oikein mitään jouluista :) (ellei lue tuota lappua joka siinä on kiinni :D)

   Poista
 2. Ihania posteja olet saantu ja lähettänyt. Mullakin tänään edessä vielä postimerkkien hamstraaminen. Jouluksi tuli tosi vähän postia...Mutta arki alkaa taas niin eiköhän sitä postiakin ala tippumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mäkin nyt odottelen useita kirjeitä ja eiköhän niitä sitten jonkin ajan päästä ala tulemaan. :)
   Huomenna tosiaan ois viimeinen mahdollisuus ostaa halvempia postimerkkejä :/

   Osaatko muuten sanoa mitään siitä kiertävästä tarra-/kirjepaperikuoresta? En oo kuullut siitä mitään :/

   Poista
 3. Ihania ja siistejä kortteja oot laittanu. Montako kirjekaveria sulla on?

  VastaaPoista
 4. (en harrasta postcrossingia mutta olisi kiva aloittaa joten) Lähetetäänkö kortteja kaikille randomeille ja paketteja sitten tietyille tyypeille? Miten heihin otetaan yhteyttä? Et viitsisi kertoa miten aloittaa tämä homma :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Postcrossingin tarkoituksena juurikin on saada ja lähettää kortteja ihan randomeille ihmisille. Kun päätät lähettää postikortin, et etukäteen voi ollenkaan tietää kenelle, mihin maahan tai minkälaiselle henkilölle seuraava korttisi on menossa. Sama korttien kanssa, et koskaan tiedä mistä, keneltä ja minkälainen kortti on tulossa.

   Lähettämäni postikortit on juurikin Postcrossingissa randomisti lähettämiä kortteja. Joskus saatan tehdä myös swappeja, eli sopia jonkun tietyn henkilön kanssa viestillä korttien lähettämisestä toisillemme. Silloin siis tietää keneltä kortti tulee, ja saa itse vaikuttaa siihen minkälaisen kortin saa.

   Lisätietoa Postcrossingista löytyy hyvin netistä, esim tältä sivulta: http://peda.net/veraja/sastamala/aetsansarkialukio/verkkolehti/3?vp=singlemodule&m_id=1290146&sp=viewannounce&a_id=124951 ja toki multakin saa kysyä. :) Kannattaa kyllä lähteä ainakin kokeilemaan Postcrossingia kun kiinnostusta löytyy :)

   Paketteja juurikin lähetän yleensä kirjeenvaihtokavereille lahjoina. Paketit eivät liity Postcrossingiin ollenkaan. :) Joskus harvoin teen paketti-swappeja eli joku pyytää minua tai minä pyydäm viestillä swappaamaan paketit, esimerkiksi jonkin tietyn aiheen juttuja. Silloin siis molemmat lähettävät toisillensa paketit, riippuen tietenkin mitä swappi-kaverin kanssa sovitaan. :)

   Olen kuullut myös tälläsestä sivusta kuin http://www.swap-bot.com/ joka on juurikin erikoistunut swappeihin. Jos pelkkiä paketteja haluaa lähettää eikä harrastaa kirjeenvaihtoa, niin tuo sivu saattais olla aika hyvä! :) En tosin itse ole tuota sivua käyttänyt, joten multa ei kannata pyytää apua tuohon liittyen. :D

   Toivotavasti oli edes jotakin apua! :)

   Poista