2.7.2012

Mistä löytää kirjeenvaihtokaveri?

Joskus sopivan kirjeenvaihtokaverin löytäminen tuntuu niin vaikealta, varsinkin jos kuka tahansa ei kelpaa.

Aluksi tulisi valita haluaako kirjeenvaihtokaverin Suomesta vai ulkomailta. Suomalaisia kirjeenvaihtokavereita etsiessä kannattaa turvautua Raijan ristikkosivuihin joka on samalla mielestäni paras ja lähes ainoa suomalainen kirjeenvaihtosivu netissä. (http://koti.mbnet.fi/~raijae/kirjeenvaihto/kirjeet.html) Kyseisellä sivulla voi etsiä kirjeenvaihtokaveria ikäluokittain. Lisäksi sivustolle voi laittaa oman ilmoituksen helposti. Omassa ilmoituksessa kannataa kertoa oleellisimmat asiat itsestä kuten sukupuoli, ikä ja asuinpaikka. Omaa kotiosoitetta ei ole pakko laittaa, vaan sen voi kertoa henkilökohtaisesti sähköpostilla siitä tarvitsevalle. Saadaksesi (mahdollisimman paljon) vastauksia ilmoitukseesi kannattaa erottua muista ilmoituksista, mutta valehdella ei tietenkään kannata.

Jos kirjeenvaihtokaverin haluaa ulkomailta, on olemassa kymmeniä nettisivuja joista niitä voi etsiä. Olen tutustunut moniin sivustoihin, mutta mielestäni paras on Students of the World. (http://www.studentsoftheworld.info/menu_penpals.php) Kyseinen sivusto on luotettava ja ilmainen. Se on tarkoitettu lapsille, opiskelijoile ja opettajille. Kokemuksesta voin kertoa, että jos sivulle laittaa ilmoituksen, vastauksia siihen tulee todella monia. Niistä tulisi sitten vain osata päättää kenen/keiden kanssa kirjeenvaihtoon haluaa alkaa. Toinen mielestäni hyvä ulkomaalainen kireenvaihtosivu on Penpal Net. ( http://www.penpal-net.info/ )

Tsemppiä kirjeenvaihtokaverin etsijöille! :)

4 kommenttia:

 1. Hei ! Olen löytänyt itselleni kirjekavereita jo U.S.A:sta,turkista,kiinasta ja ranskasta ja kaikki tämän postauksen nettisivujen ansiosta.Suuri kiitos sinulle!:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tuo on tosi kiva kuulla! Kiva että oon auttanut jotakin löytämään kirjeenvaihtokavereita. :) Ole hyvä vain :)

   Poista
 2. Ihanaa! Oon pitkään miettinyt etanapostin aloittamista jonkun ulkomaalaisen kanssa, mut oon näköjään ollut liian laiska ja saamaton edes googlettaakseni tuommoisia sivuja! Kiitos sulle :)

  Käyppä heittää kommenttia,
  http://fuck-growing-up.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että nyt löytyi hyvät sivut joilta kirjeenvaihtokavereita etsiä :) Käyn katsomassa sun blogia ja kommentoimassa :)!

   Poista