4.3.2013

Paketin lähettäminen

Pakettien lähettäminen on mukavaa ja melko helppoa mutta näin opiskelijan näkökulmasta todella kallista.

-Paketin lähettämisen hinta riippuu siitä kuinka painava (ja paksu) paketti on, ja siitä minne paketti on menossa. Pienikin määrä painoa voi tuoda kovankin hinnan lähettämiselle. Paketit voi lähettää niin nopeammassa priority-luokassa tai hitaammassa economy-postissa. Economylla lähettäminen on tietenkin halvempaa. Alle kolme senttiä paksu lähetys menee mukavasti kirjeenä, joka on halvempi kuin maksikirjeen tai paketin lähetys. Maksikirje on taas pakettia halvempi lähetysmuoto. Maksikirjeenä saa lähetettyä max. 2 kg painoisen paketin jonka pituus + leveys + paksuus on enintään 900 mm, suurin pituus kuitenkin enintään 600 mm.  Jos siis rahaa ei kamalan paljoa ole, voi miettiä mitä mukavaa alle kolme senttiä paksua voisikaan lähettää. Niitä voi olla vaikka patukat, purkkapaketit, tarra-arkit, avaimenperät jne. Pakettien lähetyshintoja voi katsella täältä. Lisäksi kannattaa ottaa huomioon se että kaikkiin maihin ei saa lähettää kaikkea, kielletyt lähetykset näkee täältä ja maakohtaiset tiedot voi käydä kurkkaamassa täältä.


 Kuvitellaan että ollaan lähettämässä nämä tavarat:

 Tavarat kannattaa pakata huolellisesti, niin että ne heiluu mahdollisimman vähän paketissa. Pakettiin voi laittaa vaikka sanomalehteä tai kuplamuovia mutta olen huomannut että se tuo yllättävän paljon lisäpainoa paketille. Paketin voi pakata myös postissa olevalla pakkauspöydällä josta saa lainata saksia, kynää ja pakkausteippiä. Lisäksi painon voi tarkastaa siinä.

Kun paketti on suljettu ja valmis, enää tarvitsee vain viedä se postin kassalle ja maksaa lähetys.
Kysykää jos jäi kysyttävää :-)
(Muokattu viimeksi 31.10.2013)

7 kommenttia:

 1. Kitos paljon!Oon miettinytkin näitä juttuja :))

  VastaaPoista
 2. Miten mä ymmärsin että ei yksityishenkilöiden tarvii käyttää tollasta tullilipuketta :o koska tää oli mulle uus asia ja googlasin ton lipukkeen niin se vie itellan sivuille ja ymmärsin sieltä että vaan yritysten tarvii käyttää tollasta :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missä noin lukee? :o Mulle ne on kyllä aina postissa sanottu että se pitäis laittaa..
   Katsopas tuolla ainakin lukee http://www.posti.fi/paketit/ulkomaanpaketit/priority.html :)

   Poista
  2. Joo mä huomasin kans kyl sit myöhemmin et kyl postinkin sivuilla oli tosta asiasta :) Et se kuuluu laittaa aina oli sit yritys tai ei :) Mut tää oli mulle ihan uus juttu :D Samoin huomasin et pakenttiinkin pitää laittaa päälle sellanen hervoton selontekokaavake paketin sisällöistä ja muista... Mä oon aina aatellu et sen ku laittaa vastaanottajan osotteen päälle ja maksaa postimaksut nii se menis sillä perille? :D

   Poista
  3. Mäkään en oo kyllä koskaan käyttäny tota tulliluetteloa. :o

   Poista
 3. Kyl se tullilipuke täytyy laittaa EU:n ulkopuolelle meneviin tavaraa sisältäviin lähetyksiin. Mutta tuo rahallinen arvo ei oo välttämätön, jos kyseessä on lahja.

  VastaaPoista